Dags att flytta? Vi hjälper dig!

Det är spännande att flytta till en ny bostad, men det är mycket som ska göras innan man är på plats. Minst inspirerande är det förmodligen att packa, bära, packa upp och inte minst städa hela den gamla bostaden enligt konstens alla regler. Särskilt betungande är det när man hellre vill börja inreda sin nya lägenhet eller villa.

Lyckligtvis är hjälpen aldrig långt borta, men se till att välja rätt – välj en flyttfirma som erbjuder de tjänster som just du behöver, med förstklassig service och förmånliga priser. Vad också noga med att kolla upp vad du får för pengarna genom att läsa på eller fråga andra kunder vad de tycker om tjänsterna.

Ett säkert kort

Just därför är du välkommen att vända dig till oss. Vi har ett fullständigt komplett tjänsteutbud inom flytt och kan hjälpa dig med precis allt, eller bara de delar av flytten du inte vill ägna din egen tid åt.

Vi har djup och bred erfarenhet och genom åren har vi samlat på oss många goda referenser. Att flytta antikviteter och andra värdefulla föremål är en av våra starka sidor, men naturligtvis gör vi ett lika omsorgsfullt arbete vid flytt av bohag – det kan många av våra kunder intyga. Kika gärna på omdömen från tidigare kunder för att bilda dig en uppfattning om vad du kan förvänta dig när du anlitar oss som din flyttfirma i Solna.

Avtal, offerter och försäkringar

Naturligtvis är vi öppna och transparenta vad gäller avtal och offerter. När vi lämnar offert gör vi alltid vårt bästa för att bedöma arbetets omfattning genom att jämföra med liknande uppdrag. Ibland tar det lite mer tid än beräknad, ibland lite mindre, men som kund betalar du bara för utfört arbete.

Du betalar alltså inte för tidsuppskattningen utan den faktiskt nedlagda tiden. Tar det kortare tid än beräknat betalar du mindre, medan det kostar lite mer om det tar längre tid än förväntat. Det är dock mycket sällsynt med större avvikelser från våra initiala prisuppskattningar, men som kund vill vi gärna att du noggrant informerar oss om saker som kan ta extra tid så att tidsramen kan hållas.

Tips och råd – så flyttar du ett tungt skåp

Att flytta ett tungt skåp eller någon annan stor möbel kan vara en utmanande – och riskfylld – uppgift. Här bjuder vi på några tips som hjälper dig när du ska flytta det riktigt tunga skåpet.

Tom skåpet

Stora möbler är tunga redan innan du stoppar in saker i lådorna. Därför är det en given idé att du tömmer den på allt lösöre innan den ska flyttas.

Ta bort lådor, dörrar och andra löstagbara delar

Om det är möjligt så rekommenderar vi att du tar lös alla lådor och dörrar med mera. Dels blir du av med en del av vikten men framförallt kommer bärandet att bli enklare då inga lådor och dörrar inte kommer att åka upp och vara i vägen. Lådor och dörrar som åker upp kan faktiskt utgöra en risk då det kan leda till fall eller att man tappar skåpet.

Täck över vassa hörn

Om skåpet har vassa och hårda hörn och kanter så är det bra att dessa täcks över med någon form av mjukt material. En bit fasttejpad bubbelplast eller en tygbit fungerar bra. En buckla i väggen för att kanten på skåpet stött i vill man helst slippa. Dessutom minskar risken för att du gör illa dig om kanterna är skyddade.

Inget ska vara i vägen

Ett viktigt steg är att kontrollera att inget är i vägen. Möbler kan vara hinder i hallen, skåpet kan stå i vägen i korridoren, tavlor kan åka i backen och mattor går att snubbla över. Plocka undan så mycket som möjligt så kommer tungflytten garanterat att gå smidigare.

Bär skåpet på rätt sida

Handlar det om ett högt och smalt skåp är det bäst att bära det i topp och botten, då får du till en bra viktfördelning. Ett lägre skåp bärs med fördel med ett stadigt grepp längst ned.

Ta hjälp

Att försöka flytta ett stort och tungt skåp på egen hand är ingen bra idé. vare sig för din rygg eller ditt hem. Ni måste vara minst två personer när en tung möbel ska flyttas. I många fall kan det behövas fler än så, exempelvis om möbeln ska upp eller ner för en trappa.

Glöm inte ergonomin

Många använder kroppen felaktigt vid tunga lyft. Detta kan leda till allvarliga skador i rygg, nacke, knän och andra kroppsdelar. Böj på knäna och ta inte i för mycket. Använd gärna ett lyftredskap och korrekt utrustning, det underlättar garanterat mycket!

Vi hjälper dig med hela flytten