Glöm inte att planera innan flytten

En flytt handlar om betydligt mer än om att bara packa, bära kartonger och transportera ett bohag mellan punkt A och punkt B. Det är egentligen själva kulmen av flytten och frukten av din egen förberedelse. Hur pass lyckad en flytt blir är upp till den som flyttar. 

Som flyttfirma i Solna så kan vi säga att den som tar sig tid att planera sin flytt är den som lyckas bäst. Visst, yttre omständigheter och faktorer kan påverka - exempelvis trafiken - men på det stora hela så handlar det om att du själv sitter i förarsätet. Ju bättre du planerar - desto bättre kommer också allting att gå under själva flyttdagen. Vad ska man då planera? Vi ger några exempel: 

  • Försäkringar, abonnemang och medlemskap. Den här biten är viktig att ta tag i så snart som möjligt. Kontakta ditt försäkringsbolag och säg upp - eventuellt flytta - dina försäkringar. Se dock till att det finns en giltig sådan under själva flyttdagen. Har du telefoni och bredband så ska det sägas upp och det är också något som du bör ta tag i direkt - var noga med uppsägningstiden också. Medlemskap? Långt ifrån lika viktigt, men om du exempelvis har ett medlemskap på ett gym som inte ligger i närheten av din nya bostad så bör du säga upp detta. Tänk även på att göra en flyttanmälan.
  • Kartonger och flyttbil. Rätt kartonger är viktiga för att din flytt ska bli enklare - och för att du ska rymma så mycket som möjligt i bilen. Rådet? Gå upp i pris och köp kvalitet. Det kommer inte att räcka långt med banankartonger från Ica. Räkna med ungefär en kartong per kvm också. Det låter mycket, men det stämmer påfallande ofta överens med verkligheten. Flyttbilen ska du också hyra på ett tidigt stadie vid flytten. Se till att få tag på en så stor som möjligt och ring runt till olika uthyrare. Ett öppet släp räcker inte på långa vägar. Ring gärna och kolla en gång extra att bilen finns kvar och att det inte skett några missförstånd också. Du vill inte stå där på flyttdagen och inse att det inte finns någon tillgänglig flyttbil. Vilket, tyvärr, händer titt som tätt. 
  • Packa. Din uppgift är att packa alla saker i god tid - och på rätt sätt - så att allt är klart innan de som hjälper dig att flytta anländer. Deras uppgift är att bära - du ska aldrig kräva av släkt och vänner att de ska hålla på att packa. Skruva även isär exempelvis möbler och annat. 
  • Rutten. Vi sa ovan att trafiken kan ha en påverkan på din flytt. Många tänker att denna faktor inte kan påverkas, men det kan det definitivt göra. Du kan provköra, du kan välja en rutt med mindre trafik och du kan planera att åka då du vet att få befinner sig på vägarna. Det finns även olika appar att använda som - baserat på trafikläget - ger dig snabbaste vägen från punkt A till punkt B. 
Vi hjälper dig med hela flytten
5 Jul 2023