Glöm inte flyttstädningen!

Det viktigaste rådet vi kan ge dig i samband med en flytt? Vi får ofta frågan och vi brukar alltid ge samma svar: glöm inte bort din flyttstädning. En flytt är en helhet där allt från packning, bärande, transport, samtal till försäkringsbolag, hyra av flyttbil, adressändring, flyttanmälan och så vidare inkluderas. Ju mer du planerar, desto enklare blir din flytt.

 Många missar emellertid avslutningen som alltid ska ske och där en flyttstädning måste genomföras. Det kan handla om slarv, det kan handla om okunskap och det kan handla om ren och skär lättja. Det är förklaringar, men det är långt ifrån några ursäkter. 

En flyttstädning är viktig att genomföra och det handlar inte om att man gör det för att slippa få ekonomiska krav ställda på sig. Det kan man få om man missköter den, men det handlar ändå mer om gesten och om den funktion som en flyttstädning fyller.

Därför är det viktigt med flyttstädning 

 Vi förklarar detta på ett enkelt sätt: du ska flytta, någon annan ska flytta in i din gamla bostad, en tredje person ska flytta in i den andra bostaden och en fjärde person ska i sin tur flytta in i den tredje personens gamla bostad. Det bildar en kedja, eller hur? Varje person och varje flytt blir en länk i denna och varje flyttstädning bidrar i sin tur till att flytten kommer att bli enklare. 

Väljer du att strunta i din flyttstädning så kommer du att förstöra kedjan och du kommer att försvåra för personen som vill börja flytta in. Denne kommer att få hela intrycket av den nya bostaden förstörd. Istället för att flytta in möbler och börja boa in sig så tvingas hen till att dammsuga, torka golv, rengöra spisen och så vidare. Du kan själv vända på steken och tänka dig själv i den situationen. Inte så kul, eller hur? 

Därför blir flyttstädningen viktig och därför är det också det viktigaste rådet vi brukar ge. Detta tätt följt av ett annat råd på samma tema: ta professionell hjälp med din flyttstädning. 

Anlita en städfirma och fokusera på att komma på plats 

Att du måste sköta din flyttstädning är inte synonymt med att du själv måste genomföra den. Tvärtom: du kan med fördel anlita en städfirma för att hjälpa dig med denna del av flytten. Väljer du oss som flyttfirma i Solna så kan vi för övrigt ta hand om din flyttstädning och sköta din flytt från start till mål. 

Poängen är emellertid - oavsett vad du väljer - att en professionell flyttstädning kommer att ta ett ok från dina axlar. Du kan fokusera på att komma på plats i den nya bostaden och du slipper viga en dag - minst - åt att städa din gamla bostad. 

Dessutom så handlar det om något som räknas som en hushållsnära tjänst. Det ger dig en möjlighet att använda Rut-avdraget och dra av 50% av den totala kostnaden för arbetet. Är det värt det? Utan tvekan! Din länk hålls stark och bidrar till att kedjan hålls intakt. Du kan med gott samvete lämna över nycklarna till de som står redo att flytta in. 

Vi hjälper dig med hela flytten
29 Jul 2023