Så rensar du upp innan flytten

Dags att flytta? För en person som har samlat på sig massor av saker i många år kan detta vara ett problem. I skåp och lådor finns det saker i massor, för att inte tala om vind och källare.

Här berättar vi på flyttfirma Solna hur du ska tänka innan du rensar upp där hemma innan flytten.

Börja att rensa i god tid

Om du är ute i god tid med rensningen så kommer allt att gå lättare. En halvdag i taget ett par veckor innan brukar vara lagom. Sopsäckar är allt du behöver – och om du vill lätta på bördan är det bra att lämna sentimentaliteten hemma. Tänk igenom vilka saker du använder och släng bort sådant du inte behöver – för en hoarder blir alltid en flytt jobbigare.

Spara inte till familjen

Ibland kan det vara bra att göra sig av med saker, även om du tänkt att spara det till tonåringen som snart ska lämna boet. Detta kan speciellt gälla större ägodelar som bord och soffgrupper som lätt kan tappa värde åren och dessutom tar mycket plats. Kommer någon i släkten verkligen vilja ha dina gamla möbler? En idé är att sälja saker och spara dem istället i en flyttfond till tonåringen.

Passar möblerna i nya hemmet?

Även om du har favoriter bland dina möbler så är det inte säkert att de kommer att fungera i ditt nya hem som kan ha en annan storlek eller en annan planlösning. Du kan du bli tvungen att göra dig av med den där kommoden som du tycker så mycket om. Kolla ritningar och besök bostaden och mät upp ytorna så att du vet vad som kommer att passa.

Spara bara det du verkligen vill ha

Om du har saker som du en gång tyckte om, men idag mest är irriterad på? En ful tavla eller ett träningsredskap som kändes så viktigt men nu mest bara står och samlar damm? Det finns ingen anledning att behålla, sälj eller skänk bort istället. Även om det kommer att kännas svårt att slänga saker så kommer du säkert inte att sakna det så mycket som du tror.

Vi hjälper dig med hela flytten
27 Aug 2023