Sex tips för en enklare flytt

Hur ska man agera för att slippa den stress, press och irritation som uppkommer i samband med en flytt? Det enkla sättet är att anlita oss som din flyttfirma i Solna, men det finns emellertid också andra sätt att gå tillväga för att underlätta flytten. Genom åren har vi samlat på oss erfarenhet och kunskap om flytt.

Den kunskapen använder vi oss av dagligen och det gör att vi också kan erbjuda säkra och effektiva lösningar för våra kunder. Vi vet hur man flyttar och vi kan allt om det ämnet. Mestadels så handlar det om kommunikation och om planering. Vi arbetar nära våra kunder och vid en etablerad kontakt så är det viktigt för oss att veta hur stort bohag det handlar om, om det finns värdefulla - eller tunga - föremål, om det finns hiss eller trappor samt om när flytten ska äga rum.

Följ våra tips och lyckas med flytten

Ju mer information vi får, desto enklare blir det att planera och sedan erbjuda en trygg och säker lösning. Samma sak kan med fördel användas av dig som privatperson: planera bättre och din flytt kommer att bli smidigare och enklare att genomföra.

Här nedan följer sex stycken tips för dig att använda vid din kommande flytt som förhoppningsvis också blir den bästa flytt du genomfört:

  1. Administrativa saker först. Börja med att gå igenom alla dina medlemskap, försäkringar och abonnemang. Vad ska vara kvar, vad ska sägas upp och vilka kan flyttas? Bocka av och gå vidare med att göra en flyttanmälan samt med att fixa med kartonger och med en flyttbil.
  2. Packa i förväg. Packningen ska A) ske i rätt kartonger och B) ske i förväg. Du kan inte förvänta dig att dina vänner ska hjälpa dig med detta under flyttdagen. Se till att packa lättare än vad du tror - aldrig till bredden! - och var noga med att märka ut vad som är i och var kartongen ska placeras i den nya bostaden. Exempelvis Porslin/Kök.
  3. Rätt material. Gamla banankartonger duger inte. Se till att hyra flyttkartonger - eller köp rejäla sådana - och komplettera detta med bubbelplast, tejp och ordentliga märkpennor. Ett litet extraarbete som dock gör din flytt betydligt lättare!
  4. Rensa ur! Vilka saker ska du ta med dig till den nya bostaden? Var ärlig och osentimental. Den där vinterjackan som aldrig används kommer förmodligen aldrig att användas, eller hur? Rensa ur och låt flytten bli en nystart. Lägg ut på Blocket eller KBS och få in några extra kronor på köpet.
  5. Ta bilder. Se till att dokumentera dina värdesaker om det skulle hända en olycka i exempelvis trafiken. Du kan även fota av exempelvis elektronik så att det blir enklare att installera allt på plats.
  6. Bär rätt och med säkerhet i åtanke. Se alltid till att ni bär tunga saker kontrollerat. Tyngden kan med fördel fördelas mellan er med hjälp av remmar. Kommunicera med varandra och vila om det behövs. Mät gärna upp exempelvis hiss, dörrar och passager innan ni sätter igång - i den gamla likväl som i den nya bostaden. Lyft alltid med ben och rumpa och inte med ryggen!
Vi hjälper dig med hela flytten
20 Jun 2023